четвер, 25 січня 2018 р.

         
             27 січня - Міжнародний день пам´яті жертв Голокосту.



Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту відзначають з 2005 року за рішенням Генеральної Асамблеї ООН як одну із самих трагічних сторінок ІІ світової війни. 
Учнями КЗ «Черешенська спеціалізована школа-інтернат І-ІІІ ст. з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів» було проведено урок – реквієм « Голокост: вимір пам’яті», на якому розглядалися причини Шоа (Голокосту) в Європі та чому саме Бабин Яр став символом Голокосту; які уроки з Голокосту винесло сучасне суспільство та для чого потрібно знати, вивчати та пам’ятати про Велику Катастрофу єврейського народу.
Особливо вразила і зачепила за живе доля єврейських дітей, які дивом врятувалися від загибелі. У когось защеміло серце, у когось скотилася сльоза – весь той біль, страх , жах і відчай пережили всі присутні і всі ці почуття передали невеличким камінчикам в руках, які опісля будуть покладені на поховання євреїв в коропських «Бабиних Ярах», як знак шани, совісті та нашої памяті, адже за єврейською традицією на могилах заведено залишати саме камінчики.

Немає коментарів:

Дописати коментар